assessment centers

assessment centers: naar een klare kijk op menselijk kapitaal

Een assessment center geeft een antwoord op de vraag of een kandidaat in staat is om een bepaalde functie te vervullen en brengt in kaart wat een persoon aan competenties heeft.

U krijgt een objectief en helder inzicht in de vaardigheden, attitudes en motivatie van de kandidaat, zodat u een onderbouwde beslissing kunt nemen op basis van relevante parameters, afgestemd op uw bedrijf en het vereiste competentieprofiel.

Wetenschappelijk onderbouwd

De assessments worden vakkundig uitgevoerd door consultants met brede ervaring in competentie-evaluatie op verschillende niveaus. Ze werken daarbij met wetenschappelijk onderbouwde en professionele tools, gereputeerde testleveranciers en een breed aanbod van simulatie-oefeningen, afgestemd op uw sector en de functie.

U kunt een beroep doen op ons assessment center om eigen medewerkers of kandidaten te testen.

Meerwaarde voor uw bedrijf en de kandidaat

De assessments bij RiseSmart zijn nuttig voor zowel uw onderneming als voor de kandidaat:

Uw onderneming:
Met een assessment neemt u doordachte beslissingen in het kader van een aanwerving, interne mutatie of promotie. En dit voor alle functies en op alle niveaus in de organisatie. We helpen u op een efficiënte maar altijd zorgvuldige manier de persoon te zoeken die precies past bij wat uw organisatie nodig heeft. Dankzij het assessment center kunt u de kandidaat van in het begin de juiste omkadering bieden en zijn evolutie gericht ondersteunen.

De medewerker:
Een assessment houdt een medewerker een spiegel voor. De kandidaat ontdekt hoe hij functioneert, hij wordt zich bewust van de impact van zijn gedrag op andere personen en krijgt een beeld van zijn sterke punten en verbeterpunten.

Een assessment center bij RiseSmart geeft de deelnemer ook inzicht in zijn groeimogelijkheden. Via gerichte en concrete feedback reikt onze consultant de kandidaat handvaten aan om zijn eigen ontwikkeling op te nemen.

Brede waaier aan assessmentoplossingen:

RiseSmart biedt u een brede waaier aan assessmentprocedures aan, op maat van uw vraag:

  • testing 
  • assessment center 
  • potentieelbeoordeling 
  • career appraisal 
  • online assessment