development centers

development centers: optimaal benutten van talent

Goed presteren is een kwestie van motivatie en de juiste competenties hebben. Wat uw medewerkers kennen en kunnen, wat hun drijfveren zijn en wat hun ontwikkelpotentieel is, dat komt u te weten dankzij onze development centers.

Een development center brengt in kaart wat een persoon aan competenties heeft en welke nog verder ontwikkeld moeten worden om een (toekomstige) functie met succes te vervullen. Per competentiedomein krijgt u helder en objectief advies over hoe vaardigheden verbeterd kunnen worden en welke bijkomende trainings- en opleidingsmogelijkheden nodig zijn.

Wetenschappelijk onderbouwd

De development centers worden vakkundig uitgevoerd door consultants met een brede ervaring in competentie-evaluatie op verschillende niveaus. Ze werken met wetenschappelijk onderbouwde en professionele instrumenten, gereputeerde testleveranciers en een breed aanbod van simulatie-oefeningen, afgestemd op uw sector en het vereiste competentieprofiel.

Development centers helpen medewerkers om hun competenties te ontwikkelen in de huidige functie of bij jobrotatie, promotie en loopbaanoriëntering.

Meerwaarde voor uw bedrijf en de kandidaat

De development centers bij RiseSmart zijn nuttig voor zowel uw onderneming als voor de kandidaat:

Uw onderneming:
Een development center detecteert en beoordeelt het potentieel van medewerkers. En dit voor alle functies en op alle niveaus in de organisatie. Development centers ondersteunen u om een loopbaanbeleid uit te bouwen, doordachte beslissingen te nemen in het kader van loopbaanoriëntering en gerichte ontwikkelingsplannen op te stellen.

De medewerker:
Een development center houdt een medewerker een spiegel voor. De deelnemer krijgt een beeld van zijn sterke punten, verbeterpunten en ontwikkelingsmogelijkheden. Via gerichte en concrete feedback reikt onze consultant de deelnemer handvaten aan om zijn eigen ontwikkeling op te nemen.

Brede waaier aan development oplossingen:

RiseSmart biedt u een brede waaier aan development oplossingen aan, op maat van uw vraag:

  • development center 
  • talent booster 
  • loopbaanoriëntering