een beroep doen op een assessment of development center?

waarom een beroep doen op een assessment of development center?

Mensen met de juiste competenties dragen in grote mate bij aan het succes van uw onderneming. Het spreekt dus vanzelf dat een organisatie inzicht wil hebben in de mogelijkheden van (toekomstige) medewerkers. Assessment en development centers zijn een belangrijk hulpmiddel bij het betrouwbaar beoordelen en ontwikkelen van het menselijk kapitaal.

Ook medewerkers die al aan de slag zijn, willen voldoening blijven vinden in het werk. U wilt dat ze mee evolueren met uw bedrijf, dat ze bewegen in hun job of een nieuwe rol opnemen en daarvoor de juiste competenties ontwikkelen om zo uw organisatie op een hoger niveau te tillen.

Onze consultants ondersteunen uw business door het vinden van de juiste medewerker, het detecteren van ‘high potentials’ in uw organisatie en het in gang zetten van persoonlijke ontwikkeling, in welke sector u ook actief bent.

U mag daarbij rekenen op onafhankelijk advies. Advies dat rekening houdt met de cultuur van uw organisatie en het vereiste competentieprofiel.

Het juist inschatten en ontwikkelen van de competenties van medewerkers en teams levert uw bedrijf tal van voordelen op:

  • eenduidig advies over de match tussen de kandidaat en uw organisatie
  • een stevige basis om de juiste selectiebeslissing te nemen
  • advies voor een vlotte integratie van de nieuwe medewerker op de werkvloer
  • objectieve inschatting van het doorgroeipotentieel
  • relevante en praktische aanbevelingen rond ontwikkelingsmogelijkheden
  • uw lijnmanagers en HR kunnen met de inzichten proactief aan de slag om het talent van werknemers, hun ambities en tevredenheid op termijn beter te beheren.
  • een beter rendement van opleidingen die afgestemd zijn op de specifieke behoeften van de medewerker

 

assessment center

development center