workshops

neem deel aan onze RiseSmart open workshops

Graag nodigen wij u uit voor onze RiseSmart open workshops. Deze open workshops laten u kennis maken met de thema’s, de inhoud en de methodes die de basis vormen voor de maattrajecten bij onze klanten. Een unieke kans om onze aanpak te ervaren en tegelijkertijd praktische kennis en vaardigheden te verwerven waar u onmiddellijk mee aan de slag kan.

De verbindende leider  


Meer betrokkenheid, meer goesting, minder burn-out, minder verloop, … Wellicht is dat ook waar u binnen uw onderneming elke dag naar streeft. Zoeken we niet allemaal naar een manier om werk werkbaar te maken of te houden? Om langer werken mogelijk te maken?


Appreciative Inquiry (AI) kan u hierbij helpen. Daarbij leggen we de focus op wat mensen kunnen, waar ze goed in zijn, wat ze graag doen en waar ze energie van krijgen. 

meer informatie


doelgroep 
HR-mederwerkers en leidinggevenden

inhoud 

Met deze workshop zetten we u op weg in uw organisatie, en dit op verschillende domeinen: 

 • De verbindende leider begint bij jezelf! 
  Je kunt pas écht in verbinding staan met anderen, als je ook in verbinding staat met jezelf. We gaan via AI op zoek naar eigen succeservaringen én energiebronnen.
 • De verbinding met je team 
  Hoe zorg je voor een open, authentieke en warme sfeer tussen en met je medewerkers? We nemen de waarderende onderzoekstechniek door en oefenen hoe we dergelijke gesprekken zelf kunnen voeren of faciliteren. 
 • Waarderend evalueren 
  Hoe kan je medewerkers evalueren en hun output meten met KPI’s op een waarderende manier? We bespreken een aantal voorbeelden van een waarderend feedbackproces én bijhorende tool. 
 • Teamontwikkeling 
  Hoe kan je de betrokkenheid van je team verhogen? Hoe de samenwerking verbeteren? En hoe iedereen meekrijgen in een nieuw verhaal? Via de 4D-cyclus van AI bekijken we de mogelijkheden. 

begeleider 
Facilitator Ilse Van Autreve is senior coach bij RiseSmart. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in HR-dienstverlening (rekrutering en selectie, training en coaching, loopbaan-en talentmanagement) en stond als manager bij Randstad Diversity vaak mee aan de start van nieuwe projecten binnen de Randstad Group. Bij RiseSmart is zij vooral actief in de domeinen 'organisational & leadership transition'. De principes van Appreciative Inquiry zijn haar dagdagelijkse inspiratiebron, om op basis van gegronde bevraging én met het oog op de omgeving, snel en concreet te handelen. Ze vertrekt daarbij steeds vanuit de sterkte van de persoon, de organisatie of het proces om die te gebruiken als katalysator voor de toekomst.


 

 

Energy@work: met energie aan het werk

"In de huidige werkcontext is het combineren van professioneel succes met persoonlijk welzijn uitgegroeid tot een complexe uitdaging. Globalisering, overal en altijd kunnen werken, hyperconnectiviteit en informatie-overload, organisatorische veranderingen met toenemende snelheid en complexiteit,... zijn slechts enkele elementen die de druk in de huidige werkomgeving aanzienlijk verhogen. Tijdens deze open workshop gaan we dieper in op de Energy@Work filosofie en aanpak die ervoor zorgen dat we duurzaam omgaan met onze persoonlijke energie."

meer informatie
aanpak
Tijdens deze workshop neem je het belang van “met energie aan het werk zijn” onder de loep, vertrekkende vanuit een breed perspectief. Nadien zoomen we in op jouw persoonlijk welzijn en word je bewust van de 4 dimensies die je energie bepalen. We sluiten af met een persoonlijk actieplan. .

doelgroep
Medewerkers die op zoek zijn naar inzichten en ondersteuning in de verbinding tussen professioneel succesvol zijn en het bewaken van hun persoonlijk welzijn. 

inhoud

 duurzaam engagement

 de context waarbinnen we ons professioneel en privé bewegen 

 energiegevers en energievreters – energiekompas – energie en de verschillende      dimensies: fysisch, mentaal, emotioneel en zingeving

 persoonlijk actieplan


resultaat
Je krijgt inzichten en oplossingen aangereikt die je zullen helpen om jouw balans tussen professioneel succes en persoonlijk welzijn verder te ontwikkelen. 

begeleiders

Ann Clauws

Ann Clauws is Executive Consultant bij RiseSmart . Ze heeft meer dan 20 jaar bedrijfservaring in grote internationale organisaties. Bij RiseSmart is zij actief in de domeinen loopbaanontwikkeling, leadership development, coaching en outplacement van kaderleden. Als gecertifieerd ‘Preventing Burn-Out Coach’ helpt ze medewerkers terug evenwicht te vinden in hun leven. 
 

 

 Energy@work – Leidinggevenden : 

1 dag workshop + halve dag intervisie 


In de huidige werkcontext is het combineren van professioneel succes met persoonlijk welzijn uitgegroeid tot een complexe uitdaging. Globalisering, overal en altijd kunnen werken, hyper-connectiviteit en informatie overload, organisatorische veranderingen met toenemende snelheid en complexiteit, … zijn slechts enkele elementen die de druk in de huidige werkomgeving aanzienlijk verhogen.

meer informatie

aanpak
Tijdens deze workshop neem je het belang van “met energie aan het werk zijn” onder de loep, vertrekkende vanuit een breed perspectief. Nadien zoomen we in op jouw persoonlijk welzijn en word je bewust van de 4 dimensies die je energie bepalen. Daarna leg je de focus op je leidinggevende rol en leg je de link naar het welzijn van de medewerkers in jouw team via 2 onderwerpen: 

 1. je leert stresssignalen bij jezelf en je medewerkers herkennen, ze juist inschatten en erkennen én je leert je medewerkers coachen op hun persoonlijke effectiviteit, 
 2. je leert een kader scheppen dat performance en welzijn samenbrengt.

doelgroep
Leidinggevenden die op zoek zijn naar inzichten en ondersteuning in de verbinding tussen professioneel succesvol zijn en het bewaken van hun persoonlijk welzijn en dat van hun team.

inhoud

 • de context waarbinnen we ons professioneel en privé bewegen 
 • de link met de bedrijfswereld en het wettelijk kader 
 • duurzaam engagement – energiegevers en energievreters – energiekompas – energie en de verschillende dimensies: fysisch, mentaal, emotioneel en zingeving 
 • mijn rol als leidinggevende: stresssignalen bij medewerkers – coachen op persoonlijke effectiviteit – het kader – verantwoordelijkheden, kerntaken en attitude 
 • conclusie en actieplan 

resultaat

Je krijgt inzichten en oplossingen aangereikt die je helpen om de balans tussen werk en welzijn te bewaken en je coachende vaardigheden op vlak van persoonlijke effectiviteit te ontwikkelen, voor jezelf en voor je medewerkers. Je leert een kader te scheppen dat performantie en welzijn samenbrengt. 

begeleider

Ann Clauws

Ann Clauws is Executive Consultant bij RiseSmart . Ze heeft meer dan 20 jaar bedrijfservaring in grote internationale organisaties. Bij RiseSmart is zij actief in de domeinen loopbaanontwikkeling, leadership development, coaching en outplacement van kaderleden. Als gecertifieerd ‘Preventing Burn-Out Coach’ helpt ze medewerkers terug evenwicht te vinden in hun leven. 

 

 

Up With RiseSmart: kom proeven van onze aanpak & tools

We delen graag onze expertise, aanpak en tools met u tijdens enkele interessante en interactieve workshops.

 meer informatie
inhoud 
 • Continous Feedback: Van één jaarlijks evolutiegesprek naar een constante feedbackcultuur. Hoe organiseer je dit? Wat is de meerwaarde voor uw bedrijf en uw medewerkers? Een praktijkverhaal vanuit onze eigen Randstad Group.
 • Insights Discovery: maak kennis met deze betekenisvolle kleurentaal en ontdek waar uw persoonlijke voorkeuren en kracht kunnen liggen. Deze innovatieve tool stelt u in staat om uzelf beter te leren kennen en is zo een uitstekend middel om te werken aan persoonlijke zelfontplooiing en verbinding binnen uw teams.   
 • Reducing absenteeism, increasing performance: Tijdens deze sessie licht een expert van Bright Link de Preventing Burn-out Test toe, een wetenschappelijk en geïnformatiseerd instrument om het risico op burn-out in een onderneming te diagnosticeren. Deze tool kan uw onderneming helpen om een efficiënt preventiebeleid voor burn-out te ontwikkelen en dit vanuit een duale benadering, individueel en institutioneel. Aanvullend krijgt u van de RiseSmart gecertificeerde PBT-coaches input vanuit de praktijk en een overzicht van mogelijke initiatieven in het kader van preventie en re-integratie.  
 • Demo RiseSmart Platform Spotlight: Sinds kort hebben alle deelnemers in individuele outplacement begeleidingen bij RiseSmart toegang tot dit vernieuwde platform. Wat maakt dit platform zo revolutionair? Wij nemen u graag mee in de manier waarop wij technologie integreren als essentieel onderdeel van onze manier van werken.

programma

8u30-9u00: ontvangst
9u00-10u30: workshop 1
10u30 – 11u00: koffiepauze
11-12u30: workshop 2
12u30: broodjeslunch

22/3/2018 - Sint-Agatha-Berchem

 

schrijf je in