outplacementpartner

hoe kies ik een geschikte outplacementpartner?

Op zoek naar een outplacementpartner die bij jou past? 

Vijf vragen om de juiste keuze te maken: 

 1. Welke dienstverlening biedt het outplacementkantoor aan?

  Het ene bureau richt zich vooral op de begeleiding van hogere profielen, andere specialiseren zich in collectieve begeleiding. Als marktleider in outplacement richt RiseSmart zich tot de volledige arbeidsmarkt en hebben we ervaring in de begeleiding van alle profielen.

 2. Wat omvat het aanbod?

  Kijk daarna naar de inhoud van het aanbod: wat omvat de begeleiding? Steekt er een methodologie achter? Welke middelen krijgt de kandidaat? Kun je gebruikmaken van de kantoorinfrastructuur? Is er toegang tot informatie en netwerken? In hoeverre is maatwerk mogelijk?

 3. Kan ik mijn outplacementpartner gemakkelijk bereiken?

  Ook de bereikbaarheid en nabijheid van de outplacementpartner spelen een rol. Vinden de sessies plaats in een vestiging in de buurt of moet je je ver verplaatsen?  Krijg je bij vragen gemakkelijk een consultant aan de lijn? Verschaft uw outplacementpartner een virtueel platform voor online meetings, e-learning, toegang tot informatiebronnen en jobs?


 4. Vind ik er de juiste coach?

  Is je outplacementpartner bereid om de juiste coach voor je in te zetten? Tussen jou en je coach moet er op alle niveaus een ‘klik’ zijn. Een outplacementbureau met een groot aantal gecertificeerde en ervaren begeleiders kan je gemakkelijker die zekerheid bieden.

 5. Is prijs/kwaliteit in orde?
  Prijs is uiteraard ook een criterium, maar niet zonder de kwaliteit mee in rekening te brengen.

testimonials outplacement