wanneer en waarom outplacement

wanneer en waarom outplacement?

Met een outplacement zet je je loopbaan weer op de rails na ontslag. Het pakket omvat een aantal uren coaching en praktische ondersteuning door ervaren coaches, voor rekening van je werkgever.

individueel of collectief outplacement

Je werkgever kan of moet, naargelang je leeftijd en aantal jaren dienst, jou een outplacementaanbod doen. Je kiest een outplacementbureau en afhankelijk van je outplacementbudget volg je een individueel of groepsprogramma, verspreid over enkele maanden.

  • Moet ik het outplacementaanbod van mijn werkgever aanvaarden? 
  • Wat zijn mijn rechten? 
  • Kan de werkgever de kosten van het outplacementprogramma afhouden van mijn ontslagpremie? 
  • … 

De outplacementwetgeving is sterk gewijzigd sinds de invoering van het eenheidsstatuut in 2014. 

wetgeving


outplacement bij RiseSmart

Bij RiseSmart stemmen we ons programma af op jouw persoonlijke situatie. Het omvat loopbaancoaching, trainingen en workshops, en hulp bij het solliciteren

loopbaancoaching: Om snel zicht te krijgen op jouw sterke punten en jobmogelijkheden, en de juiste keuzes te maken. Je bouwt aan vaardigheden om je loopbaan in eigen handen te nemen. 
trainingen en workshops: Wat is een goed cv? Hoe schrijf ik een sollicitatiebrief die eruit springt? Wat is de beste voorbereiding voor een sollicitatiegesprek? Hoe speel ik mijn sterke punten uit? Hoe onderhandel ik een contract? Hoe solliciteer ik via sociale media? Hoe voer ik een netwerkgesprek? … Onze trainingen verhogen je kansen op de arbeidsmarkt. 
hulp bij solliciteren: Reken op onze praktische ondersteuning, een waaier aan informatiebronnen en de nieuwste hulpmiddelen om succesvol te solliciteren van bij je thuis of in onze kantoren. 


Goed om weten: tijdens je outplacement deel je in de contacten van onze consultants. Je krijgt de kans om interessante mensen te leren kennen en zo je netwerk te vergroten.

naar een nieuwe job