testimonials

getuigenis outplacement

  “Na mijn ontslag bij een bank begon ik niet te panikeren. Met mijn ervaring en talenkennis zou ik snel terug werk hebben. Maar de ontnuchtering kwam gauw na een eerste, slecht voorbereide sollicitatie. Mijn consulente van outplacement kreeg dus gelijk: de zoektocht naar de geknipte job wordt waarschijnlijk een reis van zes maanden. Met kunstjes alleen kom je er niet. Een goede voorbereiding, een doelgerichte ingesteldheid, af en toe een time-out en veel vertrouwen zijn de sleutelfactoren om met succes op zoek te gaan naar je ideale job.”

Patrick
“20 jaar lang was ik bij dezelfde werkgever aan de slag. Ik kende er alles en iedereen, en dacht dat er mij niets kon overkomen. En plots was het gedaan. Toen ik de schok verwerkt had, volgde ik het outplacementprogramma van RiseSmart. De onrust verdween, ik kon meer relativeren en mijn zwaar gedeukt zelfvertrouwen kreeg een nieuwe boost. De methode van RiseSmart zit heel goed in elkaar, maar de coaching is essentieel. Tijdens de coachinggesprekken kwam ik tot de beste inzichten en kreeg ik de gemoedsrust die ik zocht. Outplacement zorgde ervoor dat ik niet in het wilde weg ben beginnen solliciteren en in paniek een andere job nam. Pas toen ik echt wist wat ik wou, mijn waarden, prioriteiten en doelstellingen had gedefinieerd, en er ook echt van doordrongen was, ben ik aan de slag gegaan.”

Christine
   
 

“Na een interne reorganisatie werd ik ontslagen. Gelukkig was bij het ontslagpakket de meest intensieve outplacementbegeleiding voorzien. Zo ben ik in contact gekomen met RiseSmart. De begeleiding duurde ongeveer een half jaar. Na 5 maanden begeleiding - 3 maanden na de effectieve ingang van mijn ontslag - heb ik mijn nieuw contract getekend. Ik kon kiezen tussen 2 zeer uiteenlopende, maar erg boeiende functies.

De begeleiding zelf was zeer positief. Zowel de inhoudelijke voorbereiding op het zoeken naar een nieuwe job, als de aandacht voor het emotionele proces waar je doorgaat. Samen met je consultant doorloop je een stappenplan waarbij je o.a. een goed beeld krijgt van je eigen waarden en voorkeuren, maar ook van je sterke en minder sterke punten als werknemer. Dit vergt wel wat inspanning maar het levert je ook veel op. Je krijgt een spiegel voorgehouden en zo geef je duidelijk richting aan je zoektocht naar een nieuwe functie.

Daarnaast heb ik veel geleerd over hoe selectieprocedures werken en hoe je je daarop voorbereidt. De workshops – o.m. over een cv opstellen, telefonisch solliciteren, het illustreren van sterke eigenschappen – leveren inzichten op die ik in de rest van mijn carrière kan gebruiken. Het contact met ‘lotgenoten’, die niet van de minste zijn - managers, VP’s van grote bedrijven, CFO’s ... - stelde me gerust. Ontslag kan iedereen overkomen. De meerwaarde van RiseSmart is dat zij beschikken over zeer bekwame en ervaren begeleiders die de tevredenheid en het welslagen van de kandidaten altijd vooropstellen. Prettig detail: door de geografische spreiding van RiseSmart kon ik veel regelen vanuit het kantoor dat het dichtst bij mijn woonplaats lag. Dat vond ik aangenaam en tijdbesparend.

Een tip voor mensen die in een gelijkaardige situatie belanden: ontslagen worden is geen pretje, maar het is het einde van de wereld niet. Probeer het stappenplan van outplacement te volgen en niets te forceren. Het levert je een job op die echt bij je past en je doet er ervaring mee op die van pas komt in de rest van je carrière.”

Dirk

“Na een interne herstructurering kreeg ik in het voorjaar van 2011 mijn ontslag. Als je zoals ik 61 jaar bent en 42 jaar professioneel actief, dan komt dat hard aan. Gezien mijn leeftijd was het niet evident om een nieuwe uitdagende job te vinden. Volgens de statistieken zou het een jaar duren, maar al na enkele weken ondertekende ik het contract bij mijn huidige werkgever. De consultant die me begeleidde, deed me inzien dat ik moest blijven geloven in mezelf en in mijn kwaliteiten. Om anderen te overtuigen moet je immers eerst zelf overtuigd zijn. 


Mijn zelfvertrouwen kreeg een flinke oppepper. Ik heb ook niet zomaar de eerste de beste job aangenomen. Mijn nieuwe functie past echt bij mij. De manier van coachen bij RiseSmart heb ik ervaren als zacht maar trefzeker. De beschikbaarheid van mijn consultant was fenomenaal. Ze heeft me letterlijk klaargestoomd voor de sollicitatiegesprekken. Uiteindelijk moet je het zelf waarmaken, maar zonder hun hulp zou het niet zo gemakkelijk zijn. 

Als je zelfanalyse goed gedaan is en je aanvaardt je sterke en zwakke punten, dan kun je gerichter solliciteren. De workshops waren ook zeer goed gegeven. Ze leren je iets nieuws of je krijgt een update van je eigen kennis. Daarnaast leer je uit de ervaringen van mensen die hetzelfde meemaken. Velen van mijn leeftijd belanden op een zijspoor in hun carrière. Voor mij betekende het een nieuwe start.” Aan al diegenen die werk zoeken wil ik nog het volgende meegeven: "Geloof in jezelf en laat de moed niet zakken".

Danielle 

 

“Op mijn 45ste verloor ik mijn job wegens economische redenen. 
23 jaar had ik als productiearbeider gewerkt bij hetzelfde bedrijf. Er was dus weinig variatie in mijn werkervaring. Ik ben toen een opleiding gaan volgen als administratief bediende in personeelszaken. Dat betekende weer 20 weken terug op de schoolbanken en nog een stage van 6 weken. Maar na de opleiding kwam het echte werk: een job vinden. Niet gemakkelijk omdat ik heel onzeker was en geen ervaring had. Ondertussen zat ik in een outplacementprogramma bij RiseSmart. Daar krijg je veel informatie over solliciteren, een CV opstellen met motivatiebrief etc. De combinatie van dit alles, samen met mijn koppig volhouden, zorgden ervoor dat ik een job heb gevonden op een personeelsdienst.”

Anoniem

"Na mijn onverwacht ontslag - en na alles op een rijtje gezet te hebben - ben ik met veel enthousiasme aan mijn outplacement begonnen. Het belangrijkste aspect van outplacement is de ‘objectivering’ van het zoeken naar ander werk. Ik had geen zin om voortdurend te vitten over het waarom van het ontslag. Maar wel om te zoeken naar de middelen om een nieuwe baan te krijgen: een persoonlijk profiel opstellen, verschillende manieren van werken vergelijken (in dienstverband of zelfstandig), met de verschillende jobsites leren werken, de wekelijkse huistaken maken, echte, niet geveinsde interesses leren naar voor brengen. Allemaal aspecten die helpen om ‘professioneel’ te blijven en om niet in zelfmedelijden te vallen.”

Anoniem