getuigenissen

getuigenissen

Ontdek hieronder het verhaal van Michael en hoe RiseSmart hem uit de knoop geholpen heeft.

.

 

Nog enkele getuigenissen:

Els:
“Een goede vriendin van mij adviseerde me op een bepaald moment om een loopbaanbegeleiding te gaan volgen. Ik was op dat moment een schim van mezelf en ik wist: ik moet iets doen, niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn gezin. Mijn spontane natuur, mijn enthousiasme en mijn gedrevenheid waren weg. Thuis liep ik ook vaak heel gestresseerd rond. Ik wist: “ofwel doe ik het nu, ofwel doe ik het nooit meer”. Toen ik de stap uiteindelijk waagde, wist ik dat dit het juiste was.
Toen ik aan de loopbaanbegeleiding begon, wist ik vooral wat ik niet meer wilde. Maar wat wilde ik dan wel? Wat vond ik belangrijk in mijn leven? Toen ik kennis maakte met mijn loopbaanbegeleider, klikte het meteen. Ik had onmiddellijk vertrouwen in hem. Hij was spontaan, hij luisterde, stelde de juiste vragen, zonder te pushen. Hij heeft me doen nadenken. Hij had de juiste reflexen op de juiste momenten. Mijn loopbaanbegeleider en ik waren een tandem, een team, gelijkwaardig samen op stap.
De grootste eye-opener van mijn hele traject was voor mij het uittekenen van mijn loopbaan op een voldoeningsgrafiek. Ik begon in te zien hoe ik functioneerde en wat voor mij belangrijk was.
Ik werk sinds begin 2015 in een nieuwe job en voel me als herboren. Ik ben terug wie ik was !”


Kristof:
"Ik wist professioneel niet wat ik wilde doen, had al een aantal jobs doorlopen, maar voelde me nergens op mijn plaats. Iemand in mijn omgeving raadde me aan om loopbaanbegeleiding te gaan volgen. Ik kwam terecht bij 1 van de consultants van RiseSmart Loopbaanfocus. Het contact zat meteen goed. We gingen heel doelgericht van start. Ik mocht beginnen met uitzoeken: “wat wil ik?”, “wat kan ik?” en “waar sta ik nu?”
Wat vaak terug kwam uit deze oefeningen was dat ik iets sportiefs moest gaan doen, buitenwerk en “iets met mensen helpen”. Na wat brainstormwerk, kwam eruit dat ik politie agent of brandweerman zou worden.
Geen simpele keuze ! Maar dankzij de loopbaanbegeleiding kan ik nu mijn droom waarmaken en avontuur beleven, en dat dichtbij huis zelfs. Ik was zelf nooit op het idee gekomen om brandweerman te worden. Dankzij de stimulans van mijn consultant, ben ik ervoor gegaan.
Nuchter als ik ben, moet ik toch zeggen dat het concept loopbaanbegeleiding me heeft verrast. Ik had immers nooit gedacht dat het zo’n persoonlijke aanpak zou zijn met zo’n effectief resultaat.
Wat ik enorm geapprecieerd heb in mijn loopbaantraject, is dat we het hele proces samen hebben doorlopen. We hebben samen gebrainstormd, samen opties gezocht en samen conclusies getrokken. Ik ging er initieel van uit dat mijn consultant zou zeggen wat ik moest doen, maar dat was gelukkig helemaal niet het geval. Mijn eigen zeggenschap en verantwoordelijkheid hierin gaven me achteraf een goed gevoel en vertrouwen naar de toekomst. Ik zou loopbaanbegeleiding aan iedereen aanraden. Je leert er de dingen eens bekijken vanuit een ander perspectief. En hoewel het simpel lijkt, ‘gewoon’ anders kijken naar jezelf, kan het je leven veranderen."


Patrick:
"Ik werkte al jaren als customer service, verkoper, commercieel bediende... en voelde me hier niet goed meer bij. Ik wist totaal niet welke richting ik uit wilde.
Dankzij de loopbaanbegeleiding ben ik tot het inzicht gekomen dat ik altijd graag met voedsel werkte en ben nu al 1.5 jaar bezig als zelfstandige bakker en sta ik wekelijks op 5 markten. Ik heb zo mijn droomjob gevonden."


Nathalie:
"In het begin van de burnout was ik erg geschrokken dat ik heel diep zit. Ik had nul energie, ik was lichamelijk volledig op, ik kon niks meer aan, ik kon mijn kinderen helemaal niet rond mij verdragen, ik wilde weg van alles, weg van mijn gezin. Een vriendin verwees me door naar loopbaanbegeleiding. Dankzij de begeleiding van Lydia ben ik nu aan het leren hoe ik op een andere manier kan leven, om zo terug energie te krijgen voor mijn gezin en het dagdagelijkse huishouden. Ik ben aan de slag gegaan met activiteitenroosters en ik heb echt onder ogen moeten zien welke lichamelijke stresssignalen er zijn bij mij, welke gedachten en gevoelens mij blokkeren en dat ik vermijdingsgedrag heb thuis en op het werk.
Ik denk na over welke mensen mij, in mijn omgeving het meeste energie geven, en ga deze mensen dan ook meer opzoeken.
Op dit moment heb ik stilaan meer energie om mij bewust en blij bezig te houden met mijn gezin en kinderen en met het huishouden. Ik ben nieuwe inzichten aan het oefenen in het gewone leven, buiten het werk.
Samen met mijn burnoutcoach ga ik nu verder kijken hoe ik terug naar mijn werk kan gaan met andere gevoelens en gedachten. Die gedachten en gevoelens zijn op het moment nog te blokkerend om al terug te gaan werken."